top of page
Zoeken
  • Els

Wandelplezier en ondertussen: de mooiste plekjes van Ieper ontdekken!

Bijgewerkt op: 16 aug. 2019

De prachtige natuur rondom Ieper heeft heel wat te bieden voor wandelliefhebbers (wist je trouwens dat in Maison HB een overzicht van heel wat leuke wandelroutes + bijhorende kaarten ligt?)!


Maar ook in het stadscentrum van Ieper kan de wandelliefhebber aan zijn of haar trekken komen. Er is een uitgebreid aanbod van wekelijkse themawandelingen (neem hier een kijkje voor de kalender), maar vandaag vestig ik in deze blogpost graag even de aandacht op de nieuwe stadswandelroute.


De route is 6,6 km lang en brengt je langs de mooiste plekjes van Ieper. Van de Lakenhallen tot het Vleeshuis en de Vismarkt, langs de Sint-Maartenskathedraal en de prachtige vestingen. Een heel fijne mix tussen historische gebouwen, het indrukwekkende verleden van de stad en prachtige natuur.


De route is bewegwijzerd met metalen klinknagels; in de dienst toerisme kan je een kaart kopen (aanwezig in Maison HB) met heel wat info over alle bezienswaardigheden.


De route start in principe onder het Nieuwerck (aan het Yper Museum op de Grote Markt), maar vanuit Maison HB kan je ook perfect de wandeling starten. Aan de achterdeur van Maison HB kan je op de hoek van de Oude Molenweg en de Bukkerstraat op het voetpad de bewegwijzering zien en van daaruit volgen.


Team Maison HB probeerde de wandeling al even uit op 1 van de warmste dagen van de zomer (leve het leuke aanbod om de dorst te laven onderweg!) en kon besluiten: getest én goedgekeurd!197 weergaven

Kommentare


bottom of page