top of page
Zoeken
  • Els

3 verrassende plekjes op wandelafstand van Maison HB

Ieper en omstreken heeft heel wat mooie plekjes te bieden. Van musea, sites die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog, fijne etablissementen waar je culinair kan genieten tot prachtige natuur waar het heerlijk wandelen of fietsen is.


Maar ook minder bekende plekjes zijn zeker de moeite waard!


Hieronder verklappen wij graag 3 leuke tips op wandelafstand (5 à 10 minuutjes) van Maison HB:


1) de brouwerij Kazematten


De Ieperse brouwerij de Kazematten is gevestigd onder de vestingen die de stad omwallen (Houten Paard 1, 8900 Ieper). Elke zaterdag is de brouwerij open voor publiek van 15u tot 17u. Voor €10 per persoon kunt u de brouwerij bezoeken en 3 bieren degusteren. Kinderen betalen €4. Rondleidingen in het Nederlands starten om 15u00 en 17u00, rondleiding in het Engels om 16u00.

Meer info op www.kazematten.be
2) picknicken aan het water


Een fles gekoelde bubbels, wat lekkere hapjes en fijn gezelschap: meer is er niet nodig om op een unieke plek met zicht op de historische vestingen rond de stad te picknicken. Benieuwd waar je dit kan vinden? Vertrek van Maison HB via de achterdeur en wandel 2 minuutjes door de Bukkerstraat; neem de 1ste straat rechts (Rijkeklarenstraat) en wandel tot op het rond puntje waar je een tunnel onder de vestingmuur ziet. Steek de voetgangersbrug over en aan de overkant van het water ontdek je dit idyllische bankje.3) midden in de natuur genieten met zicht op de Ieperse kerktorens


1 van de favoriete wandelroutes van team Maison HB is het stukje natuur van het Hoornwerkpad. Vlakbij de picknickbank kan je rechtover het rond punt op de Leopold III-laan je wandeling starten. Onmiddellijk kom je midden in prachtige natuur terecht (met grazende schaapjes :) ) en kan je genieten van een fantastisch zicht op de Ieperse kerktorens.
94 weergaven

Commentaires


bottom of page