top of page
Zoeken
  • Els

Topgastronomie: maak kennis met de Poperingse hoppescheuten


Vorig weekend werd opnieuw het startschot gegeven voor de hoppescheuten-happening te Poperinge. Een rasecht streekproduct die terecht de bijnaam 'het witte goud van West-Vlaanderen' kreeg.


Ben je zelf benieuwd hoe hoppescheuten geoogst en geteeld worden? Op welke manieren je ze kan klaarmaken? Steek je hierbij graag een handje toe?


Dan zijn de culinaire ateliers ideaal: een dag vol beleving midden in de natuur!


Het programma van een culinair atelier ziet er als volgt uit:


's Morgens word je hartelijk ontvangen door gastvrouw Benedikte en gids Stefaan op de hoppeboerderij 't Hoppecruyt te Proven met een tasje koffie en een heerlijk stukje hopcake. Na de gepassioneerde uitleg van Benedikte over het reilen en zeilen op een hoppeboerderij kan het echte werk beginnen: het eigenhandig oogsten van de hoppescheuten!
Met een oogst kraakverse hoppescheuten neem je rond de middag afscheid van Benedikte om je naar het centrum van Poperinge te verplaatsen waar je wordt opgewacht door gastvrouw Carmen en chef Kris.

Tijdens het culinair atelier mag je zelf de handen uit de mouwen steken, krijg je heel wat tips van de chef en mag je al dat lekkers dan ook nog proeven.

Tijdens de lunch vertelt gids Stefaan geboeid over de prachtige geschiedenis van Poperinge en biedt hij als afsluiter een degustatietoer rond WO 1 in het Hopmuseum.Deze culinaire ateliers gaan nog door op zaterdagen 9 maart, 16 maart, 23 maart en 30 maart 2019 telkens van 9u30 tot 16u30 (75 €/persoon). Inschrijven kan via www.hoppescheuten.be
69 weergaven

Comments


bottom of page